Beste kunstliefhebber,

Ongeveer twintig jaar geleden opende mijn moeder een galerie aan de Amsterdamse Keizersgracht. Al vlug ging ik haar assisteren en volgden er vestigingen in Midden- en Zuid-Nederland.
Het werken vanuit verschillende vestigingen bracht veel tijdverlies met zich mee. Toen dan ook de gelukkige omstandigheid zich voordeed Studio De Waag in Helmond aan te kopen met liefst 2,5 hectare grond, aarzelden we geen moment. Na een grondige verbouwing werd het pand ingericht als galerie, kunsthuis en beeldentuin.

Het karakteristieke pand, rond 1955 gebouwd in opdracht van de heer H.L. Fentener van Vlissingen, was ontworpen door architect Frithiof de Vries. Uiteraard was het pand bij aankoop in 1996 aan renovatie toe. Terwijl het exterieur nagenoeg onveranderd bleef, werd het interieur grondig aangepast aan de eisen van de tijd. In 2004 werd het pand flink uitgebreid met de oostvleugel waar thans onder meer de galerieruimte is gesitueerd. Interieurarchitect Rein Veenstra tekende de uitbreiding, waarbij het exterieur van het karakteristieke pand zoveel mogelijk behouden bleef.

Bogaard Art is een bedrijf zonder poespas en staat borg voor kwaliteit. Zonder veel ophef realiseert Bogaard Art de wensen van de klanten. Door korte verbindingslijnen en eigen deskundigheid op veel terreinen zijn de overheadkosten laag en is een goed resultaat verzekerd.
Veelzijdigheid en kunst van hoog niveau én concurrerende prijzen zijn de voornaamste trefwoorden. Naast schilderijen vindt men bij Bogaard Art glaswerk en sculpturen van verschillende materialen.

Drie maal per jaar presenteert Bogaard Art tijdens exposities onder de gezamenlijke noemer van moderne hedendaagse kunst een grote verscheidenheid aan werk van meerdere kunstenaars.

Een traditioneel hoogtepunt is de grote Kunstmanifestatie die elk voorjaar gehouden wordt in een van de grootste beeldentuinen die Nederland rijk is. Een vijftiental kunstenaars exposeert gedurende vijf weken in de fraai aangelegde landschapstuin een grote verscheidenheid aan betaalbaar werk van hoog niveau, waarbij een keus gemaakt kan worden uit zowel figuratieve als abstracte beelden.
De bezoekers kunnen in de sfeervolle landschapstuin volop genieten van het uitzicht over het uitgestrekte gazon, de sfeervolle terrassen, de ruime bloemenborders, maar bovenal van een uitgelezen selectie van dikwijls verrassende sculpturen. Natuur en cultuur vormen er een prachtige twee-eenheid. Dat velen dat weten te waarderen, blijkt uit de grote schare kunst- en tuinliefhebbers, die een bezoek aan deze kunstmanifestatie als vast punt in hun agenda genoteerd hebben. Deze kwaliteit, gecombineerd met een gastvrije ontvangst, verklaart het grote aantal bezoekers uit binnen- en buitenland.

Organisatie: Natascha Veenstra-van Doorn

Advies en ondersteuning
Rein Veenstra, binnenhuisarchitect bni